10 Şubat 2021 Çarşamba

Müzik Ve Beyin

Akıl oyunlarının aksine, bir enstrüman çalmak güçlü ve zengin bir deneyimdir. Çünkü görme, Mp3 İndir duyma ve dokunma duyuları vücudun hareketleriyle birlikte işlenmeye başlar. Bu, beyinde uzun vadeli değişikliklere neden olur. Elde edilen beyin gelişimi iş dünyası için de faydalı olabilir.

Beyindeki değişiklikler
Bir müzik aleti çalmanın beyni için faydaları

Beyin taramaları Müzisyenler ve müzisyen olmayanlar arasındaki beyin yapısındaki farklılıkları Müzik İndir tespit edebildi. Taramalar sonucunda çok miktarda sinirden oluşan ve beynin sağ ve sol kısımlarını birbirine bağlayan korpus kallozumun müzisyenlerde daha büyük olduğu görüldü. Ek olarak, hareket, işitme ve görsel becerilerle ilişkili bölümler profesyonel klavye çalarlarda en iyiydi.


Başlangıçta, Şarkı İndir bu çalışmalar bu farklılıkların müzik eğitiminden mi yoksa müzisyen olma eğilimini artıran anatomik farklılıklardan mı kaynaklandığını belirlemedi. Sonunda 14 ay boyunca müzik eğitimi alan bebeklerin daha yapısal ve işlevsel beyin değişikliklerine sahip olduğunu gösterdi.

Bu araştırmalar, bir müzik aleti çalmayı öğrenmenin çeşitli beyin bölgelerindeki gri madde miktarını artırdığını ve beyin bölgeleri arasındaki uzun vadeli bağlantıları güçlendirdiğini göstermiştir. Daha ileri çalışmalar, müzik eğitiminin sözel hafızayı, uzamsal muhakemeyi ve okuryazarlığı artırabileceğini göstermiştir.,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder