21 Mayıs 2020 Perşembe

Kpss Pdf İndir

PDF, İngilizce taşınabilir belge formatındaki kelimelerin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Bu kısaltmanın Türkçe karşılığı, taşınabilir bir belge biçiminde belirtilmiştir. PDF 1991 yılında, Dr. John Warnock tarafından geliştirildi. John Warnock, Adobe'nin kurucu ortağıdır. Kpss Pdf İndir Camelot Projesi adı altında, PDF'nin temelini oluşturan fikirler ilk olarak oluşturulmaya başlandı. Bu projenin amacı baskıdan çıkan belgeleri dijital forma aktarmaktır. 1991 için bu fikir devrimciydi. PDF oluştururken kullanılan uygulamadan bağımsız olarak, herkesin belgeye erişebilmesini, istediği gibi yönlendirebilmesini ve her cihazda kolayca görüntüleyerek dijital verilerden fiziksel baskı alabilmesini sağlamak amaçlanmıştır. PDF İlk kuruluşundan bu yana dünya çapında bir format olma özelliğine sahiptir.

PDF'nin en çok kullanılan özelliği, oluşturulan belgenin Pdf Soru Bankası İndir tek bir dosya olarak saklanabilmesi ve kolayca taşınabilmesidir. Metin, resim, belge ve sayfa boyutları çevirmene gerek olmadan PDF üzerinden kolayca taşınabilir. Bu kullanıcı dostu bir özelliktir.

PDF dosyalarını görüntüleme veya yazıcıda yazdırma gibi işlemlerin her adımında parola belirlemenizi sağlar. Söz konusu şifreleme işlemi, PDF'ye ait özel bir yazılım sayesinde internet üzerinden gerçekleştirilir. Bu işleve elektronik imza denir. Şifreleme ile PDF dosyası, kullanıcının bilgisi olmadan görüntülenemez, kopyalanamaz, iletilemez veya çoğaltılamaz. Dosyadaki içerik değiştirilemez. Bu şekilde yüksek güvenlik önlemlerine sahip olduğundan, PDF büyük kitleler ve kamu kurumları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Adobe tarafından geliştirilen PDF veri alışverişi internet sayesinde gittikçe yaygınlaştı. Mac OS, Windows ve Linux gibi çeşitli işletim sistemlerinde tek bir formatta çalışabilmesi sayesinde dünya standardı haline gelmiştir.

Oluşturulan bir PDF dosyasını görüntülemek için Adobe şirketi tarafından oluşturulan ve bu formatı geliştiren Acrobat ve Acrobat Reader programları gereklidir. Her iki görüntüleme programı da kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmaktadır. Acrobat ve Acrobat Reader dışında farklı görüntüleyenler olsa da, bu görüntüleyenler en çok tercih edilir, çünkü formatın tüm özelliklerinin kullanılmasına izin verirler. Tyt Ayt Pdf İndir PDF'nin tüm özellikleri Acrobat ile kullanılabilir. Acrobat Reader, yalnızca belgeyi görüntülemek isteyenlerin kullanması gereken bir program olarak tasarlanmıştır.

PDF belgeleri kullanıcılar için PostScript'in alt sürümü olarak kullanılabilir. PDF dosyasında mega veri adı verilen veriler var. Bu veriler, grafikleri oluşturan öğelerle kodlanmış bağlantılar ve anahtar kelimelerden oluşur. PDF dosyalarında sayfa açıklamaları şeklinde grafikler bulunur.

PDF formatında oluşturulan dosyalar, rgb veya cmyk adı verilen çeşitli renk kodlarına sahip olacak şekilde kaydedilebilir. Çeşitli çözünürlük seviyelerinde kayıt yapmak da mümkündür. PDF belgesindeki resimler 72 dpi ve rgb kodunda kaydedilmişse, oluşturulan dosyanın alanı bellekte daha az olacaktır. Bu şekilde, PDF dosyası İnternet üzerinden hızla yayılabilir. İnternette yayılmak yerine yazılı olarak çoğaltılması amaçlanan PDF dosyaları yüksek çözünürlüklü ve CMYK renk kodlarına sahip olacak şekilde düzenlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder