14 Kasım 2020 Cumartesi

Tekrar Geri Dönüyoruz

AĞUSTOS TAOS

ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan küçük Taos kasabasını ziyaret eden bazı turistler ve vatandaşlar, çöl havasındaki gizemli, güçsüz, düşük frekanslı uğultuyu duydular ve bunu iddia edenler Taos sakinlerinin sadece yüzde ikisini oluşturuyor. Bazıları, bir tür kitlesel histeri veya uğursuz gizem gördüklerinde çölde meydana gelen garip akustik problemlerden kaynaklandığını düşünüyor. Duyulduğu iddia edilen sese bir uğultu, uğultu veya titreşim deyin; İster psikolojik, ister doğal, ister doğaüstü bir derse inanın ... Bunda bilinen tek bir gerçek var: Hiç kimse bu tuhaf sesin kökenini açıklamamıştır.

5 - DUYUSAL ALGI

Hem Doğu hem de Batı toplumlarında, bazı insanların bir tür psişik yeteneklere sahip olduğuna inanılıyor. Bugüne kadar, psişik olduğunu iddia eden insanlar, araştırmacılar tarafından birçok testten geçti. Ama her seferinde olumsuz, belirsiz ve şüpheliydi. Altıncı hissin gücüne inanan pek çok kişi, psişik yeteneklerin test edilemeyeceğini çünkü şüpheli yaklaşımların veya bir örnekle bilim adamlarının varlığında azaldığını söylüyor.

6 - TAHMİN

Bu durumu açıklayan psikologlar, etrafındaki dünya hakkında bilinçsizce bilgi topladığını vurgulamaktadır. Bu nedenle, "bilmediğimiz" bir saflığı gerçekten bilir veya hissederiz. Ancak bunun nasıl olduğunu anlayamıyoruz çünkü bu bilgi bilinçaltımızın derinliklerinde yaşıyor. Bazıları bu kaynak konusunda rahat olsa da, birçok araştırmacı için sezgi, kanıtlanması ve üzerinde çalışılması gereken bir sorudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder