29 Kasım 2020 Pazar

Biyolojik Kontrolün Avantajları

Biyolojik mücadelenin faydaları
Böcekler, yabani otlar veya diğer haşereler rahatsız edici olabilir. Dahası, biyolojik Kredi Notu Arttırma Nasıl Yapılır kontrolün yanı sıra, organizmaların doğal çeşitliliğinin sağladığı hassas dengeyi bozarak dünyanın ekosistemini ve tarımını yok edebilirler. Tüm bu zararlılar biyolojik olarak kontrol edilebilir.
Biyolojik kontrol, çok özel bir stratejidir: haşere popülasyonlarını kontrol etmenin kimyasal veya mekanik yöntemlerine çevre dostu bir alternatiftir. Örneğin, yabani ot öldürücü İban Numarası Sorgulama kimyasallar meyve bitkilerini de öldürebilirken, biyolojik mücadele yabani otları öldürür ve meyveye zarar vermez. Çevreye bırakılan doğal düşmanlar genellikle kendi kökenlerini koruyabilir ve savaşmaları gereken haşere popülasyonunu azaltabilir. Bu, bir kez ortama bırakıldıklarında, sistemin sorunsuz çalışmasını sağlamak için çok az çaba sarf edilmesi gerektiği anlamına gelir. Bu aynı zamanda biyolojik mücadelenin diğer haşere kontrol yöntemlerinden daha uzun sürebileceği anlamına gelir.
Biyolojik kontrol son derece etkilidir: Kontrol edilecek herhangi bir haşere popülasyonu kontrol altına alınır. Haşere popülasyonları, çevreye giren bir avcı doğal olarak zararlılara saldırmaya meyilli olduğundan, genellikle azalır.
Güvenlik endişelerini azaltır: Kimyasal pestisitlerin aksine, biyolojik ajanlar olarak da adlandırılan biyolojik mücadele ajanları, çevrede uzun süreli kalıntı bırakmaz, yeraltı sularına nüfuz etmez ve dirençli böcek türleri oluşturmaz. Biyolojik kontrol, çevre, mevzuat ve kamu güvenliği ile ilgili endişeleri en aza indirir. Entegre Zararlı Yönetimi, biyolojik önlemleri diğer önlemlerle birlikte kullanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder