1 Aralık 2020 Salı

Kirlilik Karşıtı Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük güzellik trendlerinin çoğu, kirlilik önleyici cilt bakım ürünleri üzerinedir. Bunun nedeni, Pekin gibi bazı büyük Asya şehirlerinde hava kirliliği miktarının şaşırtıcı derecede Mefshoping yüksek olmasıdır. Uzmanlar, bu nedenle güzellik ürünleri üreticilerinin kirlilik önleyici cilt bakımına odaklandığını söylüyor. Ve ne yazık ki, nerede olursa olsun, iklim değişikliği herkesin ortak sorunudur.

Kirlilik Cilde Nasıl Zarar Verir?
Çok sayıda çalışma, kirliliği kurdeşen, akne, erken cilt yaşlanması ve egzama gibi iltihaplı cilt rahatsızlıkları gibi cilt koşullarına bağladı. Uzmanlara göre, kirlilik cilt hücresi zarlarından Blog geçerek tüm vücuda yayılır ve bu, teneffüs ettikten sonra kirletici maddelerin deri tarafından alınmasına benzer. Bu, bu zararlı kimyasalların solunması gibi benzer seviyelerde kirletici maddelerin deri yoluyla vücuda girdiği anlamına gelir.
Kirleticiler cilde girdikten sonra, doğal olarak oluşan antioksidanların seviyelerini düşürerek oksidatif strese neden olur. Ve bu nedenle normal metabolik süreçler ve iltihaplanma, vücudun serbest radikaller üretmesine neden olur. Antioksidanlar, bu serbest radikallere zarar vermeden önce onları etkisiz hale getirmek için doğal olarak üretilir.
Vücut tipik olarak antioksidanlar ve serbest radikaller arasında bir denge sağlayabilir. Bununla birlikte, 2015 ve 2019'da yapılan bir araştırmaya göre, kirlilik veya ultraviyole (UV) radyasyonu gibi dış faktörler bir dengesizliğe neden olabilir, atmosferik kirleticilere kronik maruz kalmanın, cildin antioksidan C ve E vitaminlerini tüketirken serbest radikaller oluşturduğunu gösterdi. cilt bariyerini kırar. Çevre kirliliği, Sağlıklı yaşam blog güneş lekeleri ve kırışıklıklar dahil yaşlanmaya neden olan cilt hasarının yanı sıra nem kaybına da katkıda bulunur.
Kirliliğe Karşı Cilt Bakımına Nasıl Bakılır Çin 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, 70.000 kişinin yaklaşık% 'si, egzama ve kontakt dermatit için acil servis ziyaretlerinin artmasıyla ilişkili olarak, ozon kirliliği seviyelerinde artışa neden oluyor. Daha kapsamlı çalışmalara ihtiyaç vardır, ancak genel olarak, akne ve atopik dermatit (egzama) gibi kronik inflamatuar cilt hastalıklarının semptomları, insanlar yüksek düzeyde kirliliğe maruz kaldıklarında daha da kötüleşir.
Çevre Koruma Ajansı (EPA) ana açık kirleticileri şu şekilde listeler:
Nitrojen dioksit
• Kükürt dioksit
Karbonmonoksit
Partikül madde (PM)
• Ağır metaller
Nitrojen oksit bileşikleri UV'ye maruz kaldıklarında, uçucu organik bileşiklerle etkileşime girerler ve yer seviyesinde ozon oluşturmak için aktive olurlar. Partikül madde oksidatif stres ve iltihaplanmaya neden olarak cilt yaşlanmasına neden olur. Poliaromatik hidrokarbonlar (PAH'lar), esas olarak sigara dumanında bulunan ve cildin erken yaşlanmasına neden olan başka bir kirleticidir. Ek olarak, büyük ve yoğun nüfuslu şehirlerde kirletici oranı çok yüksektir. Çünkü araba emisyonlarının nitrojen dioksit, karbon monoksit ve sülfür dioksit kirliliğine önemli ölçüde katkıda bulunduğu aşikardır.


 
Kirlilik Karşıtı Cilt Bakımı Cildi Nasıl Korur?
Kirlilik önleyici cilt bakım ürünlerini destekleyen çok fazla araştırma yoktur ve yapılan çalışmaların çoğu cilt bakım şirketleri tarafından yapılmıştır. Yani bazı önyargılı sonuçlar elde edilmiş olabilir. Bununla birlikte, kirlilik önleme terimi düzenlenmediğinden, birçok cilt bakım ürünü, zehirli boya etiketi olmadan kirlilik önleyici etkilere sahip olabilir. Kirlilik önleyici faydaları olan cilt bakım ürünlerinin, cildi çevresel kirleticiler de dahil olmak üzere tüm hasar kaynaklarından koruyan bileşenler içerdiği kabul edilir. Bu etkiyi aşağıdaki bileşenlerle sağlarlar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder