15 Aralık 2020 Salı

Buzdolabı geri dönüşüm

Dünya çapında aktif
Koronavirüs krizine rağmen, URT 2020'de dört buzdolabı geri dönüşüm tesisi kurdu. Tesislerden ikisi, uçucu hidrokarbonlar (VHC'ler) içeren buzdolaplarını şişiren pentanın çevrimiçi yanmasıyla arıtmak; diğerleri herhangi bir şişirme maddesini geri kazanır. Toplamda, URT dünya çapında 50'den fazla buzdolabı atık tesisi kurmuştur.

Bu alanda sürekli başarı elde etmek için, URT'nin sistemleri sürekli iyileştirilmekte ve süreçleri en son kanun ve standartlara uyarlanmaktadır.

Uygun maliyetli
Her türlü şişirici ajanı geri kazanmak için, URT bir aktif karbon adsorpsiyon ünitesi kullanır. Hurdacılar Aktif karbon, kırma işlemi sırasında ve poliüretan köpüğün gaz akışından sonradan işlenmesi sırasında açığa çıkan şişirici maddeleri adsorbe eder. Karbon yüklendikten sonra, gazlar sıcak buharla desorbe edilir. Buzdolabı geri dönüşüm tesisinde, yüksek hava hacmi akışı, poliüretan köpüklerden salınan tüm şişirme ajanlarının toplanmasına izin verir.

Tesis, kısmen düşük elektrik bağlantı gücü ve nitrojen bulunmaması nedeniyle işletme maliyetleri İstanbul Hurdacılar açısından çok verimlidir. Sistem, suyu şişirici maddelerden ayırır. Bu, bertaraf maliyetlerinden tasarruf sağlar ve geri kazanım oranı (EN 50625) kolayca değerlendirilebilir.

Seçici tedavi
Avrupa'da, 1995 yılından beri soğutma cihazlarının üretiminde CFC'ler kullanılmamaktadır. O zamandan beri kullanılan tüm yedek soğutma ve şişirme maddesi malzemelerinin ortak bir özelliği, yanıcılıkları olmuştur. Bu nedenle, tüm arıtma tesisleri yangına ve patlamaya dayanıklı olmalıdır.

URT tarafından çeşitli konseptler başarıyla geliştirilmiştir. Yeni kurulumlar söz konusu olduğunda, işletme maliyetleri önemli ölçüde azaltılabileceğinden, VHC ve VFC kullanım ömrü sonu soğutma cihazları için farklı süreçler uygulamak mantıklıdır. VHC'lerin seçici çalışması sayesinde, tesiste VHC'ler yakıldığı için gazların bertarafı için herhangi bir maliyet yoktur. Ortaya çıkan enerji doğrudan kullanılabilir; Örneğin fabrika salonlarının ısıtılması bunun için idealdir.

Robot kontrolü
Soğutma ünitesinin işlenmesinde patlamaya karşı koruma için nitrojen gerekli değildir, bu nedenle opex'i önemli ölçüde azaltır. URT, tesise yalnızca VHC içeren buzdolaplarının girmesini sağlamak için poliüretan köpükteki gazları analiz eden bir robot geliştirdi. Robot, her bir buzdolabı kapısını ve ana buzdolabı ünitesini algılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder