7 Aralık 2020 Pazartesi

Oyuncak Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli ?

Çocukların davranışlarına seviye katan, fiziksel ve psiko-sosyal gelişimlerine katkı sağlayan, Amigurumi hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştiren her türlü oyun malzemesine oyuncak denilebilir. Bir oyuncak, yalnızca kendi başına bir oyun için bir araç değil, aynı zamanda diğer oyunlara kapı açan bir nesnedir. Çocuğun seçme ve değerlendirme duygusunu geliştiren oyuncaklar, kendi başına karar vermesine ve belirli bir alanda yetenek kazanmasına destek olur.

Oyun malzemelerini gruplamak istiyorsak:


 
İlk grup, çocuğun etrafındaki dünyayı tanıması ve deneyim kazanması için destek sağlar. Amigurumi Oyuncak Ancak bunun için çocuğa ulaşabileceği nesnelere dokunma ve keşfetme fırsatı verilmelidir. Bu malzemelerden en önemlileri su, kum ve boyadır.

Oyuncak Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir? İkinci olarak, kendini yönetme ve yaratıcılığı teşvik etme arzusunu güçlendiren kil, tebeşir ve boyaları sayabiliriz.

-Üçüncü grup, hayal gücünü harekete geçiren bebekler, bebek kıyafetleri ve çeşitli hayvanları içerir.

- Dördüncü grupta yer alan malzemelerden çocuğa yetişkin becerileri kazandıran küçük ev ve El İşi mutfak eşyaları, fırçalar, süpürgeler vb. Şeklinde model oyuncaklar. sayılabilir.

- Beşinci grupta çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimine doğrudan katkı sağlayan spor malzemeleri, ahşap ve plastik yapı oyuncakları bulunmaktadır.


 
Oyuncak Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Bir çocuk için oyuncak alırken unutulmaması gereken bazı önemli detaylar vardır. Güvenle kullanılabilen, boya dökmeyen ve alerjisi olmayan, keskin veya keskin köşeleri olmayan, yanmayan, kolay kırılmayan, kolay çıkarılabilen küçük metal parçalar içermeyen oyuncaklar satın alınmasına özen gösterilmelidir. . El becerileri de çocuğun yaşına göre düşünülmelidir. Oyuncak dayanıklı ama kullanışlı olmalı. Örneğin, birbirine kenetlenen oyuncakların bu esnekliği, çocukların çok farklı tasarımlar yapmasını sağlar ve oyun oynarken dikkatleri çabucak dağılmaz. Tahta, keçe, metal ve plastik gibi çeşitli malzemelerden yapılan oyuncaklar, çocuğa farklı maddeleri deneyimleme fırsatı verir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder