9 Aralık 2020 Çarşamba

Diş Eti Hastalıkları İçin Doğal Çözümler

Diş eti iltihabı ve kanama gibi diş eti sorunlarına karşı bazı bitkisel çözümler ile destek verilebilir. Çünkü birçok bitkinin bu tür sorunlara karşı oldukça etkili olduğu düşünülmektedir. Diş eti hastalıklarına fayda sağlayacak şifalı bitkilerden ve kullanım şekillerinden şu şekilde bahsedebiliriz:

Papatya
Dişeti Hastalıklarına Doğal Çözümler Diş eti kanaması ve iltihaplanmasında papatyanın en az gargara veya gargara kadar etkili olduğu kanıtlanmış bir durumdur. Papatyadaki antiseptik ve antienflamatuvar bileşikler sayesinde diş eti problemleri büyük ölçüde çözülür. Papatya aynı zamanda bu tür hastalıklardan korunmak için de kullanılabilecek bir bitki türüdür.
Papatya'nın diş eti tedavisinde kullanımı şu şekildedir:
• Öncelikle 250 ml kaynar suya 2 veya 3 çay kaşığı papatya ilave edilerek yaklaşık 10 dakika kaynar suda bekletilir.
• Daha sonra kaynayan suyu süzüp yemeklerden sonra için veya gargara gibi ağzı çalkalayarak kullanın.
Kullanım sırasında veya sonrasında alerjik bir reaksiyon hissederseniz, bu kürü kullanmamanız da önerilir.


 
nane
Diş eti iltihabını önlemek için diş macununuzda kullanılan naneye de güvenebilirsiniz. Çünkü nane aynı zamanda diş eti problemlerine neden olan bakterilerle de savaşır. 250 ml kaynar suya 2 çay kaşığı kuru nane ekleyerek sakız için nane kullanabilirsiniz. Daha sonra bu karışımla alacağınız çayı içerek veya ağzınızı çalkalayarak kullanabilirsiniz. Nane şekeri yemek yerine nane yapraklarını çiğnemek veya nane sakızı çiğnemek bu tür sorunların çözümünde çok daha etkili olacaktır.

Dişeti Hastalıklarına Doğal Çözümler
Meyan kökü, diş eti iltihabına veya çürümesine neden olmayan doğal bir bitkidir. Anti-gingivitis çaylarınıza bal veya şeker yerine meyan kökü eklemeniz önerilir. Aynı zamanda araştırmalar meyan kökünün plak oluşumunu kontrol etmede ve kontrol etmede faydalı olduğunu ortaya koymuştur.
Meyan kökü 3 bardak çay gibi makul oranda kullanılırsa hiçbir sakınca yoktur. Ancak uzun süreli veya fazla kullanım durumunda; Uyuşukluğa, baş ağrısına, vücutta su ve sodyum tutulmasına, yüksek tansiyona ve potasyum kaybına neden olabilir.

Dişeti Hastalıklarına Doğal Çözümler
Çay ağacı yağı her zaman güçlü bir antiseptik bileşen olarak kabul edilmiştir. Aynı zamanda diğer birçok bitki uzmanının kullanımı için ilk tercih edilen dezenfektandır. Menderes Diş Hekimi Bu yağı ağız yaralarını ve diş eti iltihabını tedavi etmek için kullanabilirsiniz. Ancak bu yağı kullanırken yutmamaya dikkat etmelisiniz.
Çay ağacı yağını bir bardak suya birkaç damla ekleyerek gargara olarak kullanabilirsiniz. Diğer uçucu yağlarda olduğu gibi, bu yağı asla ağız yoluyla kullanmamalısınız.

Dişeti Hastalıklarına Doğal Çözümler
Avrupa'da yaşayan insanların çoğu dişlerine adaçayı yapraklarıyla bakmayı tercih ediyor. Çünkü adaçayı çayında bulunan bazı antiseptik bileşenler diş etlerindeki kanamayı durdurur. Adaçayı çayının diş ve diş etlerinde kullanımı 250 ml kaynar suya 2 veya 3 çay kaşığı adaçayı ilave edilerek yapılır. Ancak herhangi bir bitkisel üründe olduğu gibi bu bitki de makul miktarda kullanılmalıdır. Çünkü thu-jone adı verilen bir madde yüksek oranda alınırsa spazmlara neden olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder